- 4 biji telur
 - 120 gram gula pasir
 - 1/2 sdt pelembut kek (ovalet)
 - 180 gram tepung gandum berprotein sederhana
 - 1/2 sdt baking powder
 - 1/4 sdt soda bikarbonat
 - 50 ml santan pekat
 - 50 ml minyak sayur
 - 40 ml air daun pandan (dari 20 helai daun pandan + 40 ml air)
 - 1/2 serbuk pandan
 - Potongan nangka secukupnya, untuk taburan
 
- Pukul telur, gula pasir dan pelembut kek hingga mengembang dan likat.
 - Masukkan tepung gandum, baking powder dan soda bikarbonat sambil diayak dan digaul rata.
 - Tuang santan, minyak, air daun pandan dan serbuk pandan, gaul perlahan hingga sebati.
 - Tuang adunan ke dalam acuan kek cawan di atas loyang.
 - Taburkan potongan nangka di atasnya.
 - Kukus ke dalam pengukus selama 20 minit dengan api besar hingga masak. Angkat.
 - Sajikan.
 
Selamat mencuba ya. Sila SHARE kalau korang suka dengan resepi ini.
